Béremelést követel a Jobbik a közszolgálatban dolgozóknak

 

A párt béremelést és tiszteletet követel a kormányzattól a közszolgálatban dolgozóknak a létszámleépítés helyett - mondta Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus elképesztőnek nevezte a kormányzati szereplők témában tett nyilatkozatait. Ugyanis – mint mondta -  kiderült, hogy valójában meg sem tudják szólítani ezeket az embereket, nem tudják őket megnevezni, hogy valójában kikről is beszélnek.

Összességében alig több mint 600 ezer emberről van szó, közülük Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke 350 ezret akarna elbocsátani.

Itt nem létszámtöbbletről van szó, hanem “nagyon durva létszámhiányról beszélhetünk” – jelentette ki.

Hegedűs Lorántné szólt arról, hogy a közszolgáltatásban dolgozók bruttó átlagkeresete 268 ezer forint, és ez jóval elmarad a nemzetgazdasági átlagtól. Mint mondta, a kormányzat életpályamodellekkel próbálta rendezni a helyzetet, de ez csak egyes szakmacsoportok jellegadó munkaköreit érintették, és nem az egészet.

A Jobbik a megoldást abban látja, hogy a közszolgálatban mindenkire egyaránt vonatkozzon a bérfejlesztés – közölte, hozzátéve, hogy a kormányzatnak elsősorban rendeznie kell a közalkalmazottak bértábláját és azonnal körülbelül 20 százalékkal kellene emelnie az önkormányzati köztisztviselők illetményalap.

Hegedűs Lorántné elmondta, pártja támogatja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének felhívását a sztrájkra. Közölte azt is, a Jobbik azt várja a szakszervezetektől, hogy álljanak a béruniós kezdeményezésük mellé.

Kérdésekre válaszolva Hegedűs Lorántné elmondta, hogy nem tud arról, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester választás ügyében a pártjánál bármilyen döntés született volna. Több jelöltet meghallgatott a Jobbik, és biztos, hogy “el fogunk indulni a hódmezővásárhelyi választásokon” – közölte.