Karácsony Gergely: A választóikat árulják el az együttműködésre képtelen pártok

 

Karácsony Gergely szerint az együttműködésre képtelen ellenzéki pártok a választókat árulják el. A Párbeszéd társelnöke, akit az MSZP vezetése közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek ajánl, szerda reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt erről.

Karácsony Gergely a Berkecz Balázs Együtt-alelnök által készített, majd a saját Facebook-oldalán publikált hangfelvétel kapcsán azt mondta, „nem érünk rá arra, hogy ilyen ügyekkel foglalkozzunk, úgyhogy én a magam részéről teljes mértékben meg tudok bocsátani, és nagyon szeretném rendezni a kapcsolatunkat”.

Hozzáfűzte, rossz érzés van benne, és sajnálja, hogy az Együttnek nem volt elég jó garancia ahhoz, hogy egy ellenzéki listát tudjon vezetni.

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke az MSZP programbemutató nagygyűlésén 2017. december 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az ellenzéki pártok nem képviselik azt a hangot, amit az emberek várnak

„A magam részéről azt gondolom, hogy ha az árulás szóról beszélünk, (…) az ellenzéki pártok úgy általában ezekkel a játszadozásaikkal és döntésképtelenségükkel a választóikat árulják el, legalábbis nem képviselik azt a hangot, amit az emberek várnak” – hangsúlyozta.

Karácsony Gergely szerint Magyarországon még mindig azok vannak többségben, akik azt mondják, 2018-ban kormányváltásra van szükség, miközben azoknak a pártoknak, akik ezért kampányolnak, a támogatottsága csökken.

Együttműködni csak azokkal lehet, akik erre nyitottak

Kérdésre válaszolva kifejtette, mindig közös listáról beszélt, viszont együttműködni csak azokkal lehet, akik erre nyitottak. Hozzáfűzte: ha nála alkalmasabb jelöltet találnak, aki képes nagyobb koalíciót kialakítani, szívesen támogatja. „Ez nekem nem egy hatalmi motiváció, nem egy egokérdés” – mondta.

Azt kérte az MSZP elnökségétől, hogy végigcsinálhassa a kampányt azzal a programmal, amit eddig képviselt. A Mindenki számít című program nem áll ellentétben az MSZP-ével, és a legtöbb kérdésben nagyon hasonlóan gondolkodnak – mondta.