Orbán: Magyarországnak tanulnia kell a Nyugat hibájából

 

Magyarországnak tanulnia kell a Nyugat hibájából, mert bizonyos kultúrák összekeveredése nem magasabb rendű életet fog hozni, hanem visszavet egy sokkal rosszabb minőségű társadalom irányába, ezért ezt meg kell akadályozni, és most még van rá mód – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Echo TV-ben sugárzott interjúban.

A szabadság kérdését érinti az Európai Unióban jelenleg folyó vita, amely arról szól, hogy mindenkinek kötelezően bevándorlóországgá kell-e alakulnia, vagy van szuverenitásuk a tagállamoknak, hogy nemet mondjanak erre a jövőre – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgárjogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetéről délelőtt tartott meghallgatásról a kormányfő leszögezte: Magyarország még 2013 előtt az összes, demokráciával összefüggő vitakérdést rendezte az unióval, tehát magyar demokráciavita nincs Brüsszellel, az EP támadja Magyarországot ezzel az ürüggyel.

Megjegyezte: „a brüsszeli gépezetnek” az EP a leginkább politikailag motivált része; ha Magyarországon olyasmi történik, ami nagyhatalmak, nagy cégek vagy nagy emberek érdekét sérti, az EP az első, amelyik „ugrik és megtámadja hazánkat”.

Arra a felvetésre, hogy három kérdésben az Európai Bíróság elé citálják Magyarországot, Orbán Viktor kijelentette: törődni kell ezzel, s meggyőző erővel kell bemutatni érveinket. Mint mondta, az egyetem, az álcivilek ügye és a kvóta kérdése is Soros Györgyhöz vezet, akinek az összes problémája elvezet a bevándorlás ügyéhez.

Szerinte nem lenne helyes minden, a migrációt támogató vélemény mögé csak önös gazdasági érdekből rossz dolgokat akaró, azok helytelenségéről meggyőződött, de pénzért azokra mégis hajlandó embereket látni. Mert – folytatta – bár vannak ilyenek, van rengeteg ember, aki nem gonosz, nem rossz szándékú, csak „hittel hiszi”, hogy az emberiség fejlődésének az az iránya, amikor összekeverednek a különböző kultúrákból érkezők, és kevert népességű világ jön létre.

Orbán Viktor miniszterelnök (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

Az interjúban kifejtette: Magyarországon is „több százat fizetnek” és több ezret fognak a választási kampány idején, létrehoznak vidéki központokat, amelyek pártszerűen fognak működni, és azt szeretnék, ha olyan emberek alakíthatnának kormányt, akik a bevándorlás kérdésében osztják Soros György és Brüsszel álláspontját. Ez a választás tétje – hangsúlyozta, hozzátéve: ez leírható folyamat, szereplőkkel, összegekkel, erről van „pontos nemzetbiztonsági tudásunk”.

Orbán Viktor az adásban felmutatta egy dokumentumot, amelyről azt mondta: az egy hatpontos terv, magát a kifejezést is használja Soros György, és az szerepel benne, hogy kevert népességű Európát kell létrehozni; a kormánynak egy nagyon is valóságos, tényleges fenyegetést jelentő tervvel szemben kell fellépnie.

Kitért arra is: egyre növekvő szakadék van Nyugat-Európában aközött, amit az emberek gondolnak a bevándorlásról és amit a választott vezetőik cselekednek. Egy bizonyos távolságig nőhet a különbség, utána korrigál a rendszer, és elzavarják a vezetőiket – jegyezte meg, hozzátéve: „a végén a nagy többség a mi álláspontunkat fogja követni”.

Úgy fogalmazott: érti, miért lelkesednek ilyesmiért, de szerinte ez „a józan ész szabályaival ellentétes”. Ez ideológia és utópia – tette hozzá –, mert ha összekeveredünk nagyon távoli kultúrából érkező emberekkel, akik alapvető kérdésekben mást gondolnak, abból nem szép élet lesz, hanem párhuzamos társadalmak jönnek létre, importálni fogjuk a gyűlöletet, az antiszemitizmust, a férfi-nő egyenjogúságról vallott nézeteknek és a vallásszabadságnak vége lesz – mondta Orbán Viktor.