Gyengekezű vezetőnek tartja Vona Gábort a párt volt alelnöke

 

Nagy Ervin szerint Toroczkai László lehet Vona utódja. A Jobbik egykori alelnöke, egyik alapítója a Figyelőnek adott exkluzív interjút, ahol beszélt a párt eredeti céljairól, Vona személyiségéről és arról is, hogy mire számíthatnak a szavazók, ha a jelenlegi pártelnök tavasszal elbukja a választást.

A párt Vona vezetésével indult el a szélsőséges politizálás felé – mondta Nagy Ervin a Figyelőnek, aki Vona személyiségével kapcsolatban elárulta, „tipikusan útkereső ember”. Elnökként – eleinte lassú lépésekkel – eltávolodott attól a politikai irányvonaltól, amit addig képviseltünk.

(MTI Fotó: Máthé Zoltán)

(MTI-fotó: Máthé Zoltán)

Olyan embereket hozott magával, akik nyíltan antiszemita álláspontot képviseltek, gondolok itt például Szegedi Csanádra, aki addig jobbikos pólókat árult, majd elnökségi tag lett. Nagy Ervin szerint Vona határozottan felvette a jobboldali radikális egyéniségét, ugyanakkor mára átmaszkírozta magát baloldali liberálissá.

„Nagy hibája viszont, hogy gyengekezű vezető” – tette hozzá a filozófus, aki szoros baráti kapcsolatot ápolt Vonával az érettségi után és egyetemi éveik alatt. Egyelőre ugyan nincs jele palotaforradalomnak, de Nagy Ervin szerint a Jobbik vezetése kivár, és úgy véli, Vona tavaszi bukása Toroczkai László felemelkedésével járhat.

Az interjú további részleteit a legfrissebb Figyelőben olvashatja.