Harmincmilliárdot költenek a nyugdíjasok Erzsébet-utalványára

 

Harmincmilliárd forintot költenek a nyugdíjasoknak szánt tízezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványokra, ez tartalmazza a 2,7 millió érintett utalványának összegét, valamint az eljuttatás és a gyártás költségét – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Rétvári Bence fontosnak nevezte, hogy ha Magyarországon végre „jobban mennek a dolgok”, akkor mindenki érezze az ország erősödését, ezért kapnak, ahogy tavaly, idén is tízezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

Nem lesz többet nyugdíjmegszorítás

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor a nyugdíjasokkal kapcsolatban csak megszorításokról, vagy egyhavi nyugdíj elvételéről beszéltek – mondta az államtitkár hozzátéve, hogy most már sokkal jobb, hogy nyugdíjemelésről, nyugdíjprémiumról és Erzsébet-utalványokról tudnak beszélni.

Idén először van nyugdíjprérium

Megjegyezte, nyugdíjprémiumot Magyarország történetében először idén fizettek ki. Kérdésekre válaszolva közölte, több mint 27 milliárd az utalványok összege és valamivel több mint 2 milliárd forint az eljuttatás és a gyártás költsége. Az utalványokat 2018. december 31-ig lehet felhasználni.

Karácsonyig kikézbesítik az utalványokat

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője azt közölte, az utalványok felét már kézbesítették, vagy megpróbálták kézbesíteni. Ha a postás nem találja otthon a nyugdíjast, akkor értesítőt hagy hátra, és a posta tíz munkanapig megőrzi a küldeményt – mondta. Közölte, karácsonyig biztosan be tudják fejezni az utalványok kézbesítését.