Soros-kötés: több szálon kapcsolódik egymással az LMP és a milliárdos

 

Szél Bernadett, az ökopárt miniszterelnök-jelöltje több olyan uniós biztossal is találkozott, akik gondolkozás nélkül hajtják végre a Soros-tervet. Az LMP egyetlen EP-képviselője, Meszerics Tamás pedig hivatalosan is Soros egyik legmegbízhatóbb szövetségesének számít Brüsszelben - írja az origo.hu

Még november elején került a nyilvánosságra, hogy Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje olyan biztosokkal is találkozott Brüsszelben, akiket Soros György megbízható szövetségeseiként tartanak számon, és Magyarországot támadták.

MTI Fotó: Kovács Attila

MTI Fotó: Kovács Attila

Szél egyik tárgyalópartnere az a Vera Jourová volt, aki brüsszeli biztosként személyesen találkozgat Soros Györggyel, és elismerte, az EU lépéseinek szívében a Soros-hálózat értékei állnak. Jourová Magyarország megbüntetését követelte, és bírálta a migránspárti Soros-szervezeteket érintő átláthatósági törvényt is. Szél Bernadett Soros egy másik szövetségesével, Corina Cretuval is találkozott.

November 27-én Szél Philippe Lambertssel találkozott, aki Soros György megbízható szövetségeseként minden lehetséges alkalommal támadta Magyarországot. Az Európai Parlament zöldpárti frakciójának vezetője korábban uniós vizsgálatot követelt a magyar bevándorláspolitika miatt, és a migránsok betelepítésének híve. Szél Bernadett egyébként még 2002-ben a Soros György által is pénzelt Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület emberi jogi szervezetnek a programvezetőjekét dolgozott.

Az LMP EP-képviselője Soros egyik megbízható embere

Az LMP-ben azonban nem Szél Bernadett az egyetlen kapocs Soros Györgyhöz. Mint arról korábban beszámoltunk, két magyar európai parlamenti képviselőt, a DK-s Niedermüller Pétert és az LMP-s Meszerics Tamást nevesítette a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) égisze alatt működő European Policy Institute listája, amely az EP-ben “megbízható szövetségeseknek” tekinti az érintetteket.

Meszerics Tamás akkor azt közölte az MTI-vel: migrációs ügyben nem, de más kérdésekben keresték már meg a Nyílt Társadalom Alapítvány képviselői, és beszéltek is egymással. “Ebben az égvilágon semmi kivetnivalót nem találok, sőt büszke vagyok arra, hogy a zöld képviselőcsoport több mint felével együtt szereplek ezen a bizonyos listán” – fogalmazott a politikus.

Meszerics azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy még 2017 februárjában nem szavazta meg az EP-ben az új terrorellenes intézkedéseket. Ebben többek között büntetnék azokat, akik tagokat toboroznak terrorista szervezeteknek, népszerűsítik, vagy pénzzel támogatják őket.