Molnár Gyula: Mi képezünk igazi alternatívát

 

A Jobbik hiteltelen, nem lehet elfelejteni a pártnak, amit korábban képviseltek, a DK-tól pedig nem kell megijedni – mondta az MSZP elnöke az M1 Ma Este című műsorában.

Hosszú idő után ismét elfogadta MSZP-s politikus az M1 csatorna meghívását. Mégpedig a párt elnöke, Molnár Gyula, aki elmondta, lassan kezdődik a választási kampány, úgy gondolták, sokkal célravezetőbb, ha személyesen mondják el, mit gondolnak az ügyekről, ezért befejezik a közmédia bojkottját.

(MTI Fotó: Mohai Balázs)

(MTI-fotó: Mohai Balázs)

Elfogadhatatlan hozzáállás 

A politikus a jelen ellenzéki viszonyokkal kapcsolatban elmondta, nem hajlandók együttműködni a Jobbikkal, mert szerinte ez a párt hiteltelen, nem lehet elfelejteni nekik, amit korábban képviseltek. Molnár Gyula úgy vélte, néhány ellenzéki erő alibizik, már elengedte a 2018-as választást, inkább 2022-re melegítenek.

Mint mondta, számukra ez teljesen elfogadhatatlan hozzáállás, mert ha a jelenlegi kormányzó erő harmadszor is nyer, az jelentősen átrendezi a hazai belpolitikai viszonyokat. Éppen ezért szerinte félre kellene tenni a személyes érdekeket, össze kellene fogni a sikerhez.

Az ajtó nyitva áll

A Demokratikus Koalícióval kapcsolatban úgy fogalmazott, nem kell megijedni attól, hogy Gyurcsányék önálló listát állítottak fel. Ők megtették az ajánlatukat a DK-nak, ha az megfelel, várják őket. Az ajtónk az utolsó pillanatig nyitva áll –mondta.

A politikus ugyanakkor elismerte, Botka László visszalépése egyfajta mélyütésként érte az MSZP-t, a választóikon is érezhető az elbizonytalanodás. De, úgy vélte, ezek a szavazók nem a Fideszt, vagy valamelyik másik ellenzéki pártot, hanem azok táborát erősítik, akik még nem döntötték el, kire voksoljanak 2018-ban.

A szegényeket segítenék

A párt szombaton mutatja be a Tegyünk igazságot című választási programját. Molnár Gyula szerint a címet az indokolja, hogy kettészakadt az ország, nőtt a szegények száma. Ha kormányra kerülnek, ők ezen a helyzeten egy igazságosabb adórendszerrel, a szegényeket felzárkóztató programokkal segítenének.

Úgy vélte, az egykulcsos adórendszer csak a magasabb keresettel rendelkezőknek előnyös. Éppen ezért a havi egymillió forintot meghaladó fizetéseket pluszadókkal sújtanák, és ennek bevételei fedeznék a szegények felzárkóztatásának költségeit.