Origo: Újabb támadást intéz Soros Magyarország ellen

 

Összeértek a szálak: a budapesti amerikai ügyvivőt irányító – és Soros Györgyhöz köthető - demokrata körök Soros György budapesti embereit utaztatják az Egyesült Államokba, hogy a magyar kormány ellen vádaskodjanak – írja az Origo.hu.

A washingtoni Human Rights First (HRF) magát jogvédőnek nevező szervezet vezetője, Robert Berschinski korábbi demokrata párti külügyi helyettes államtitkár – más, szintén demokrata párti korábbi külügyi vezetőkkel együtt – november 14-én e-mailben arról tájékoztatta a kongresszusi Magyar Baráti Csoport tagjait, hogy teljes mellszélességgel kiállnak David Kostelancik budapesti amerikai ideiglenes ügyvivő mellett annak október 17-én a MÚOSZ-ban elmondott beszéde kapcsán.

Az e-mailben arról is tájékoztatják a csoport tagjait, hogy 2017. november 27-29. között meghívták Washingtonba a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) egy-egy ügyvédjét, hogy tartsanak előadást és igény esetén személyes tájékoztatót a Kongresszusban a magyarországi külföldi támogatású civil szervezetek működését szabályozó törvényről, amely a HRF szerint az oroszországi „külföldi ügynökök” tevékenységét szabályozó törvény mintájára készült.

Az Origo rávilágít arra is, hogy a Berschinski által vezetett Human Rights First másik vezetője, konkrétan az igazgatótanács elnöke William D. Zabel, aki egyébként a Soros Alapítvány igazgatója is, és Soros György válóperes ügyvédje is volt.

A teljes cikket itt olvashatja el.