Mandiner: „Mikrofonpróba, egy, kettő, hatmillió”

 

A holokauszt áldozatainak számán élcelődnek jobbikosok egy újabb hangfelvételen – közölte a Mandiner.hu.

A holokauszton viccelődtek jobbikos politikusok egy hangfelvételen a Szent Korona Rádió Sin City című műsorában – írta meg a Mandiner.hu. A beszélgetés résztvevői Hunyadi Gábor, a Jobbik korábbi OVB-delegáltja, Balasi András, a Jobbik V. kerületi képviselője és fővárosi sajtófőnöke, valamint Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselője, aki jelenleg is a jobbikos vezetésű tiszavasvári önkormányzatának alkalmazásában áll.

Zagyva György Gyula: „Bocsánat, elnézést, csak nekem szervezői feladataim vannak, aztán nem olyan egyszerű. De gondolom, azért az András elszórakoztatott mindenkit a holokausztos poénjaival.”

Balasi András: „​Nem, most kezdtük, tehát volt ilyen mikrofonpróba, hogy egy, kettő, hatmillió, tehát nem unatkoztunk.”

Hunyadi Gábor: „​Milyen hatmillió? Nem jutottunk el.”

Balasi András: „​Mennyi!?”

Hunyadi Gábor: „​De most nézd meg, mennyien vagyunk!”

Balasi András: „​Hoppá!”

Zagyva György Gyula: „​De várjál, most volt az olimpia, és itt ülne a Lipusz, akkor megmondaná, hogy 38 4271.”

Hunyadi Gábor: „​Egészen pontosan.”

Zagyva György Gyula: „​Egészen pontosan.”

A jobbikos Zagyva György Gyula a hangfelvételen az azóta elhunyt Lipusz Zsoltra hivatkozik, akit szélsőjobboldali körökben a „kurucok történelemtanáraként” tartanak számon. Lipusz a kuruc.info portálon közölt írásaiban rendszeresen a holokauszttal foglalkozott, és egy 2009-es írásában írt arról: „tény, hogy tudományosan egyáltalán nem bizonyítható az ún. holokauszt”.

Egy 2009-es a kuruc.info szerint „sikeres holokausztcáfoló előadáson” pedig arról beszélt, hogy „a németek részéről logikai szempontból a legnagyobb esztelenség lett volna 6 millió embert elpusztítani, amikor ingyen munkaerőként használhatták őket”.