Pesti Srácok: Önkormányzati lakást adna a migránsoknak a MigSzol

 

A MigSzol most vélelmezhetően azon ügyködik, hogy a jelenleg használaton kívüli önkormányzati lakásokba migránsokat költöztessen – írta a PestiSrácok.hu.

Angela Merkel Wilkommenskulturját, azaz a migránsok befogadásának és letelepítésének forgatókönyvét próbálja megvalósítani Szegeden a Migráns Szolidaritás Csoport (MigSzol) – írja a PestiSrácok.hu.

A lap információi szerint ezeket a lakásokat előtte felújítanák, kicserélnék bennük a fürdőszobai szanitereket olyanra, ami a határátlépők kedvére való. Minden bizonnyal dönthetnének akár a falak színeiről és mintázatairól is, valamint arról is, hogy a központhoz közel lakhassanak. Ez a kormányzat által Szeged városának juttatott éves állami támogatásból rengeteget vonna el – írja a lap.

Illegális bevándorlók vonulnak Hegyeshalom utcáján az osztrák határ felé. (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Képünk illusztráció (MTI-fotó: Krizsán Csaba)

Ezeket a lakásokat akár a Szegeden élő, szociálisan rászoruló családok között is ki lehetne osztani, vagy felhasználni az ingatlanokat a szegedi hajléktalanok integrációjára. Pályakezdő fiatalok számára is kiutalhatók lennének a lakások; vagy teljesen ingyen, csupán rezsiköltségért, vagy jelképes lakbérért cserébe. Ez utóbbi ötlet létjogosultságát az is alátámasztja, hogy Szeged iskolaváros. S ha a végzett fiatalok a legégetőbb problémát, az albérlet problémáját maguk mögött tudnák hagyni, nagy eséllyel a városon, a megyén belül maradnának, ezzel is emelve Szent-Györgyi Albert városának szellemi nívóját – részletezik.

Felmerült a no-go zónák veszélye

A MigSzol a diákok és a szegedi rászorulók helyett migrációs hátterű „ügyvédeket”, „agysebészeket” és „közgazdászokat” kívánja tartósan betelepíteni – nyilván először csak a vonzáskörzetben lévőket. Amint azonban az ingyen lakásoknak híre megy, az ország összes migránsa Szegeden akar majd ingyenesen lakni. S ha ők majd jól érzik magukat, semmi akadálya nem lesz állandó lakcím birtokában családegyesítési kérelmet benyújtani – magyarázzák.

Így számuk egy-két éven belül akár a hatszorosára is növekedhet. Hatszor annyi ember pedig már nem fér el ugyanakkora helyen. S ha mindez az önkormányzattal kooperáló Migszol jóvoltából megvalósul, semmi akadálya nem lesz annak, hogy a város területén belül jól működő no-go zónák létesüljenek, ahol a saría lesz majd a törvény, és ahová őshonos szegedi jobb, ha be sem teszi majd a lábát – írják.