Gyurcsány, a „sztár”

 

Maga Gyurcsány Ferenc tette közzé szerényen, hogy a „világ legjobb egyetemének vitafórumán” tartott előadást: egy fotót is mellékelt a DK elnöke az eseményről, ahol még a karzaton is lógtak, ketten – egyes beszámolókkal ellentétben azonban Gyurcsány nem az Oxfordi Egyetemen adott elő, hanem csupán az intézmény vitafórumán beszélgetett.

Gyurcsány szereplésétől elájult a teljes magyar balliberális média, az Atv.hu például ezzel a címmel sztárolta: „Elképesztő, hol tartott előadást Gyurcsány Ferenc.” Az „elképesztő” helyen tartott vitafórumon négy meghívott vett részt, egy a konzervatív, egy a munkáspárti oldalról, egy radikálisan euroszkeptikus, és minden bizonnyal az ő ellenpontjaként jutott valakinek eszébe Magyarország egykori táncos miniszterelnöke.

Gyurcsány Ferenc az oxfordi egyetem vitafórumán (Forrás: Facebook)

Gyurcsány Ferenc az Oxfordi Egyetem vitafórumán (Forrás: Facebook)

 

Bár egyes beszámolókkal ellentétben Gyurcsány nem az Oxfordi Egyetemen adott elő, hanem csupán az intézmény vitafórumán beszélgetett, az utóbbi időben Oxfordban tapasztalt változásokat tekintve semmin sem lehet csodálkozni – írja a Magyar Idők.

Az egyetemen börtönből szabadult dzsihadistákat foglalkoztatnak, de beszédes az is, hogy az az amerikai Khizr Khan is tarthatott valódi (!) előadást – nem pedig csak vitafórumon szólhatott, mint a DK immár nemzetközi szinten is jegyzett elnöke –, aki szerint az amerikai alkotmányt felülírja a saría törvénykezés. Van tehát még mit tanulnia a DK elnökének, hogy eggyel magasabb polcra helyezzék, ne vesszen el az LMBTQI–aktivisták és mondjuk a dzsihadisták között.