Egy öszvér volt a drogfutár

 

A montenegrói hivatalos szervek az albán–montenegrói határon, még november 11-én, a határátkelőként működő Tuzi település mellett, pontosabban a Poprati faluhoz közeli gyalogos ösvényen bukkantak egy öszvért vezető férfira, aki – meglátván az egyenruhásokat – mindent elhagyva elmenekült. Jó oka volt arra, hogy odébbálljon.

Fotó: police.hu

Képünk illusztráció (Fotó: Police.hu)

Mint kiderült, a felmálházott öszvér hátán két zsákban mintegy 33,5 kilogrammnyi gyaníthatóan indiai kendert találtak, aminek mintavételét a podgoricai szakhatóságok azonosítás céljából elvégezték, majd a szállítmányt lefoglalták.

A határrendészek kora reggel, fél hat tájékában lettek figyelmesek egy öszvérét vezető emberre, aki albániai irányából igyekezett Montenegró felé. A feltételezhető drogcsempész ugyan elmenekült, vissza albán területre, de a Crna Gora-i hatóságok embereinek ott hagyta a cannabisszal megpúpozott málhás jószágát, kétzsáknyi droggal, ami 52 darab műanyag zacskóba volt kiporciózva. A montenegrói illetékesek értesítették az albán rendvédelmi szerveket, akik most ismeretlen személy ellen indítottak vizsgálatot, kábítószer-csempészés alapos gyanújával.

Podgoricai rendőrségi körökben, de a nagy nyilvánosság előtt sem titok: Albánia felől rendszeresen, hatalmas tételekben érkezik a drog a nyugat-balkáni régióba, hogy onnét aztán tovább szállítsák a kontinens belseje felé, terjeszthessék az Európa Unió jóléti államaiban.