Felavatták Bud Spencer szobrát Józsefvárosban

 

Köztéri szobrot kapott Budapesten a legendás színész, Bud Spencer. Tasnádi Szandra alkotása Józsefvárosban, a Corvin sétányon kapott helyett. Az avató ünnepségen több százan vettek részt, köztük a színész két lánya is.

Bud Spencer, valódi nevén Carlo Pedersoli közel két és fél méteres, egész alakos bronzszobora a Corvin- sétányon kapott helyet. A szoboravatáson az olasz színész lányai, Cristiana és Diamante Pedersoli is tiszteletüket tették, akik köszönetet mondtak a magyar rajongóknak.

Tasnádi Szandra szobrászművész tavaly júniusban, a színész halála után ajánlotta fel műalkotását a Józsefvárosi Önkormányzatnak, amely vállalta a szobor felállításának csaknem kilenc millió forintos költségét.

Kocsis Máté, VIII. kerületi polgármester kiemelte: a színész életútjával sportolóként és színészként is példát mutatott mindenki számára.

Bud Spencer pályályát sikeres sportolóként kezdte: 1948-ban mellúszásban, 1950-ben a 100 méteres gyorsúszásban lett olasz bajnok, és még ugyanabban az évben az olasz vízilabda válogatottal Európa-bajnokságot nyert. Az 1952-es helsinki olimpiáról ezüstéremmel tért haza, majd rövidesen elindult színészkarrierje. Elsősorban a Piedone- filmekkel, és a Terence Hill-el készült közös filmekkel vált ismertté. Bud Spencer 2016. június 27-én hunyt el, 86 éves korában.