Nyílt levélben válaszolt Verhofstadtnak Kovács Zoltán

 

Guy Verhofstadt olyan döntéseket támogatott az Európai Parlamentben, amelyek "kötelező letelepítési kvótákat kényszerítenének a tagországokra, jelentős bírsággal sújtanák a rendelkezésnek eleget nem tévő államokat, és szerepet szánnának a civil szervezeteknek az áttelepítési folyamatban" - emlékeztetett Kovács Zoltán kormányszóvivő az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetőjének címzett csütörtöki nyílt levelében.

„Ön olyan döntéseket támogatott az Európai Parlamentben, amelyek kikényszerítik a kötelező betelepítési kvótát, jelentős bírságokat rónak ki a nem együttműködő tagállamokra, és szerepet biztosítanak a nem kormányzati, azaz civil szervezeteknek a betelepítési folyamatban” – fogalmazott levelében Kovács Zoltán.

Verhofstadt emellett arra buzdította a magyar állampolgárokat, hogy a tavaly októberi kvótareferendumon voksoljanak igennel, azaz támogassák ezt az elképzelést. “Most pedig azt állítja, hogy mindez hazugság, és sohasem volt ilyen terv”; “ez vérlázító” – írta a kormányszóvivő az abouthungary.hu oldalon közzétett levelében.

Kovács Zoltán Soros György “megbízható szövetségesének” nevezte Verhofstadtot. Felhívta a figyelmet arra, hogy a volt belga kormányfő neve kimagasló helyen szerepel a Soros-hálózat tagjainak kiszivárogtatott belső listáján, amely az Európai Parlamenten belüli megbízható szövetségeseket sorolja fel.

“A nemzeti konzultáció ön szerint ‘színtiszta hazugságokat’ tartalmaz”, és az Európai Uniónak “egyértelművé kell tennie, hogy az ilyen kampányok nem férnek össze az általunk Európában osztott értékekkel” – idézett a szóvivő Verhofstadt Facebook-bejegyzéséből.

Kovács Zoltán ezután azzal érvelt, hogy a nemzeti konzultációban “minden egyes kérdést szó szerinti Soros-idézetek vagy más hivatkozások támasztanak alá”.

“Ugyanakkor úgy vélem, nem kell meglepődnünk” – tette hozzá. “Azok, akik önhöz hasonlóan a bevándorláspárti álláspontot és Soros ideológiáját képviselik, ugyanazok, akik szuverén államok területére telepítenének át migránsokat anélkül, hogy figyelembe vennék az emberek akaratát” – zárta levelét a szóvivő.