Jobbik: A kormánypártok nyújtsák be a saját nevükben az alaptörvény-módosítási javaslatot

 

A Jobbik országgyűlési képviselője arra biztatja a kormánypártokat, hogy nyújtsák be a saját nevükben az ellenzéki párt korábban többször, legutóbb kedden beadott alaptörvény-módosítási javaslatát.

Staudt Gábor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján nagyvonalúnak nevezte az ajánlatukat. Azt mondta, ők már a bevándorlási hullám megindulásakor kifejezték, hogy semmiféle kvóta nem elfogadható, és cselekedeteikkel nyilvánvalóvá tették, hogy Magyarország védelmében támogatják a kormányt, akár kétharmados törvények megszavazásával is.

Ha Orbán Viktor miniszterelnök valóban nemzeti egységet szeretne, felmerül a kérdés, hogy a Fidesz és a KDNP miért nem állt a Jobbik alaptörvény-módosítási javaslata mellé, amely mindössze egyetlen mondatban tért el a kormánypártokétól: a jobboldali ellenzéki párt kizárná a letelepedési kötvények visszavezetésének lehetőségét.

A képviselő hangsúlyozta, szerintük a “piszkos pénzeknél” fontosabb a haza védelme. Úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP minden ellenzéki kezdeményezést “élből lesöpör” – jegyezte meg. Így a Jobbik nem csinál majd presztízskérdést abból, ha a kormánypártok a sajátjukként nyújtják be az ellenzéki javaslatot, és az egész frakciójával támogatni fogja a módosítást – szögezte le, rámutatva: jelenleg ez az egyetlen jogi módja az előrelépésnek, a védelem fokozásának.