Este derül ki, ki kapja az idei Margó-díjat

 

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár vasárnap még várja látogatóit a Teslában - könyvbemutatókkal, gyerekfoglalkozásokkal és zenei programmal.

Idén harmadik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat, amivel Budapest Főváros Önkormányzatának köszönhetően félmillió forintos pénzdíj és a fesztivál partnereinek szakmai támogatása is jár: a Bookline a nyertes számára kiemelt kereskedelmi és médiatámogatást nyújt, a Balassi Intézet pedig próbafordítást készíttet a legjobb műből, és azt külföldi könyvfesztiválokra juttatja el.

margo_dijatado_foto_valuska_gabor-9527

A 2015-ös Margó-díjat Totth Benedek nyerte Holtverseny című regényével, 2016-ban pedig Milbacher Róbert kötetét, a Szűz Mária jegyesét találták a legjobbnak. Az idei pályázatra huszonnégy könyvet neveztek a szerzők és a kiadók, végül ebből válogatták ki azt a hármat, amely esélyes elnyerni a díjat. Gyurkovics Tamás Mengele bőröndje – Josef M. két halála, Pető Péter Leshatár és Szöllősi Mátyás Váltóáram című kötete száll versenybe.

 Hogy a három esélyes közül ki nyeri a 2017-es Margó-díjat, ma este 7-kor, a Margó záróprogramja előtt derül ki. Ekkor jelentik be azt is, hogy ki a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíjasa, amelyet a fesztivál kiemelt támogatója, Budapest Főváros Önkormányzata ajánl föl az egyik szerzőnek. Este pedig DJ ONE AB zenél.