Késes támadás egy lengyel plázában

 

Egy lengyel férfi volt a támadó, egyik áldozata, egy 50 éves nő kórházba szállítása után belehalt sebeibe - közölte a helyi rendőrség. A támadásban összesen nyolcan sérültek meg, közülük még öten vannak súlyos állapotban. Az biztos, hogy nem volt részeg, de hogy drog hatása alatt követte-e el tettét, azt még nem tudják. A hatóságok szerint semmi nem utal terrorista indítékra.

Az eset a délkelet-lengyelországi Stalowa Wola városában történt. A tettest vásárlók fogták le, míg a rendőrök a helyszínre érkeztek.

A késelő a rendőrség esti közleménye szerint összesen tíz embert sebesített meg, hátulról támadva rájuk. Az áldozatok közül ötöt súlyos állapotban szállítottak kórházba. A rendőrség szerint semmi nem utal arra, hogy a támadásnak terrorista indítéka vagy valamilyen ideológiai háttere lett volna.

Egy 27 éves, lengyel állampolgár és helyi lakos az elkövető. Krzysztof Pobutának, a Kárpátaljai vajdaság rendőrparancsnokának közlése szerint a férfi elfogása után zavartnak tűnt, tettének indítékára nem tudott magyarázatot adni.

Szondás alkoholteszt alapján józan volt tette elkövetésekor. Vérvizsgálatának még nincs meg az eredménye, így nem tudni, hogy támadásakor valamilyen szer befolyása alatt állt-e.