Gépkocsi mint a teljesség műalkotása

 

Az Alfa Romeo tegnapi sajtórendezvényén bemutatták a márka magyarországi nagyköveteit is.

Itália a legnagyszerűbb remekművek, a természeti és ember alkotta csodák otthona. A szépség és a művészet mindig kétpólusú: erő és érzékiség, gyengédség és határozottság, kalandvágy és biztonság szavatolja a teljességet. Mert egy mesterművet csak az egymást kiegészítői nő és férfi princípiumából lehet megteremteni.

Ez a tökéletesség nyilvánul meg az olasz autóépítés csúcsát képviselő Alfa Romeo modelljeiben is. A kifinomult nő és a céltudatos férfi karakterére építve egy nő és egy férfi – Kiss Ramóna és Rákóczi Ferenc – fogja képviselni a márka arculatát. Az Alfa Romeo sajtórendezvényén látható volt a kecses, de lehengerlően sportos Alfa Romeo 4C.

A márka valaha volt legerősebb utcai modellje, egyben a világ leggyorsabb sorozatgyártású négyajtós szedánja*, a Giulia Quadrifoglio pedig bizonyította a résztvevőknek, hogy a váratlan kontrasztok, a meglepő ellenpontok tökéletes harmóniája az, ami megteremti az Alfa Romeo varázsát. Az Alfa Romeo neve 107 éve jelent egyet a sebesség művészetével, a szépséges olasz formatervezéssel, és a csodálatos vezetési élménnyel.


Alfa Romeo – Fotó: Besenyei Gergely

 

Az Alfa Romeo Quadrifoglio 2016 szeptemberében 7 perc 32 másodperces köridővel új rekordot állított fel a nürburgringi Nordschleifén, Németországban, 7 másodperccel megdöntve saját korábbi csúcsát. Egy évvel később az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ismételte meg a szedán bravúrját: az azonos motorral felszerelt SUV-je 7 perc 51,7 másodperccel bizonyult a világ leggyorsabb sorozatgyártású szabadidőjárművének.