Gyászoló édesanya vádolja közömbösséggel Trumpot

 

Az amerikai elnök vitába keveredett egy Nigerben elesett katona özvegyének mondott szavai miatt: La David Johnson kommandós feleségét és szüleit még kedden este kereste meg telefonon az amerikai elnök azért, hogy részvétét nyilvánítsa az őrnagy halála miatt.

A katonát két héttel ezelőtt Nigerben, egy iszlamista terroristák elleni tűzharcban ölték meg három társával együtt.

Szerdán Frederica Wilson, floridai demokrata párti képviselő a nyilvánossághoz fordult, hogy közölje: a részvétnyilvánításkor Donald Trump “közömbösséget mutatott” az özvegynek. Sajnálkozott ugyan, de azt mondta, hogy az elesett katona “tudta, hogy mire vállalkozik” – állította a képviselő. Wilson közölte: amikor az özveggyel és a családdal a koporsó fogadására tartott, a kocsiban hallotta az elnökkel folytatott kihangosított beszélgetést. Hozzátette, hogy az özvegy a telefonbeszélgetés után azt mondta, Trump még az elesett katona nevét sem tudta.

Frederica Wilson, floridai demokrata párti képviselő (Forrás: Wikipedia)

Frederica Wilson, floridai demokrata párti képviselő (Forrás: Wikipedia)

Donald Trump azonnal – szokása szerint Twitter-bejegyzésben – cáfolta a demokrata párti politikus által elmondottakat és azt állította, hogy a történetet Wilson képviselő “teljességgel kitalálta”. Hozzátette: bizonyítani tudja, hogy nem volt tiszteletlen az özveggyel. “Szomorú” – zárta a bejegyzést az elnök.

Az özvegy ugyan nem nyilatkozott, de ezek után az elesett katona édesanyja, Cowanda Jones-Johnson a The Washington Post című lapnak megerősítette a képviselőnő által elmondottakat. Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője elítélte a demokrata párti politikusnőt, és hangsúlyozta, hogy csak “politikai ügyet” akar csinálni a telefonbeszélgetésből.