Magyar startupok is jelentkezhetnek a nemzetközi AI-versenyre

 

Csaknem egymilliárd forintnak megfelelő kockázati tőkét oszt szét a Microsoft Európa, Észak-Amerika és Izrael mesterséges intelligenciában utazó legjobb startupjai között.

A megmérettetéssel az informatikai óriás célja az, hogy közelebb hozza a felhasználókhoz a mesterséges intelligenciát (mesterséges intelligencia, röviden MI vagy AI – az angol Artificial Intelligence-ből).

Egyedülálló összdíjazású startupversenyt jelentett be a Microsoft kockázati tőkealap-kezelő cége: a Madrona Venture Grouppal, a Notion Capitallal és a Vertex Ventures Israellel együttműködő Microsoft Ventures 3,5 millió dollárt (nagyságrendileg 910 millió forintot) fog szétosztani azon startupok között, amelyek a legkomolyabb eredményeket tudják felmutatni a mesterséges intelligencia hasznosításában.

mesterseges intelligencia AI Shutterstock

A versenyre bármelyik olyan magyar startup jelentkezhet, amely a jelentkezés napjáig 4 millió dollárnál kevesebb tőkével és/vagy hitellel rendelkezik, és AI-t alkalmazó vagy azt felhasználó termék, szolgáltatás vagy platform bevezetését tűzte ki célul.

A versenyben azt a három (egy-egy európai, észak-amerikai és izraeli) startupot választja győztesnek majd a zsűri, amelyik a mesterséges intelligencia legjobb felhasználási módját tudja felmutatni mobilalkalmazásán, digitális szolgáltatásában vagy online platformján.

A versenyre december 31-ig lehet jelentkezni a Microsoft Ventures oldalán.