Ryan Gosling mélységesen csalódott magában

 

A színész Harvey Weinstein kapcsán osztotta meg érzéseit és véleményét.

„Hozzá szeretnék szólni az ügyhöz, mint azon nők támogatója, akik voltak elég bátrak ahhoz, hogy Harvey Weinstein ellen felszólaljanak.” -írta közösségi oldalán Ryan Gosling. A sztár, aki maga is szerepelt már a filmproducer cége által szponzorált filmben hozzátette, mélységesen csalódott magában azért, amiért eddig nem vette észre ezeket a aggasztó eseményeket.

Ryan Gosling. Fotó: Sipa

Ryan Gosling. Fotó: Sipa

„A férfiaknak mindig a nők mellett kell állniuk és addig dolgozni ezen a problémán, amíg nincs valóságos számonkérés és változás.”

Gosling szavai két nappal azután jelentek meg, hogy a New York Timesnak Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie is beszámolt az őket ért szexuális visszaélésről.

Ryan Gosling mellett egyébként több A-listás filmcsillag is felszólalt már, többek között George Clooney és Meryl Streep is kifejezték megbotránkozásukat és együttérzésüket Weinstein áldozatai felé.

Oliver Stone. Fotó: AFP

Oliver Stone. Fotó: AFP

Ezzel szemben Oliver Stone, aki jelenleg a Puszani Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjának zsűrielnökeként van Dél-Koreában, pénteken kijelentette, hogy szerinte Weinsteint nem kellene elítélni addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy valóban elkövette a szexuális bűncselekményeket, amelyekkel vádolják.

Az elmúlt napokban mintegy harminc nő, köztük több hollywoodi sztár is arról számolt be a nyilvánosság előtt, hogy Weinstein szexuálisan zaklatta őket, három nő pedig nemi erőszakkal is megvádolta a befolyásos hollywoodi producert. A New York-i és a londoni rendőrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.