Új vezérigazgatót választott a Richter, Bogsch Erik 25 év után távozik

 

Magyarország számára az innováció a jövő útja, hiszen nincs tengerünk és nyerasanyagunk sem - erről beszélt a közelmúltban egy konferencián Bogsch Erik, a Richter Gedeon vezérigazgatója. Az innováció és az új utak keresése a gyógyszeriparban különösen hangsúlyos - ezt felismerve már 25 évvel ezelőtt erre a pályára állította és tette sikeressé az általa vezetett gyógyszercéget, amelynek csúcsvezetői posztjáról november elsejével távozik, de a cég elnöke marad.

Bogsch Erik az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: nagy eredménynek tekinti, hogy sikerült megőrizni a cég függetlenségét, a döntések továbbra is a magyar gazdaság érdekében születnek.

Hozzátette: ahhoz, hogy a vállalat sikeres legyen, szükséges az innováció, valamint a megfelelő kereskedelmi hálózat. A kutatás-fejlesztés elsősorban új molekulák kifejlesztésére irányult, ebben a Richter óriási eredményeket ért el – hangsúlyozta Bogsch Erik, kiemelve, hogy eredeti készítményük, a Cariprazine már az Egyesült Államokban is bevezetésre került.

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója MTI Fotó: Máthé Zoltán

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója MTI Fotó: Máthé Zoltán

A biológiai készítmények és a nőgyógyászati termékek is a cég erősségei közé tartoznak – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy az innovációhoz megfelelő felkészültségű fiatal tehetségeket alkalmaznak, akiket igyekszenek itthon tartani, ez pedig sikerül azzal, hogy a vállalatban nyugat-európai és amerikai szintű munkakörülményeket teremtenek meg Magyarországon is.

Míg 1992-ben a cég értéke 100 millió dollár volt, addig jelenleg a tőzsdei értéke 4 milliárd dollár, vagyis negyvenszerese – mutatott rá, kiemelve, hogy ez jelzi, hogy nemzetközi szinten versenyképes a cég, melynek fő piaca Oroszország és a FÁK-országok, Közép-Kelet-Európa és Nyugat-Európa, valamint már Kína is, de Ausztráliában is van már leányvállalatuk.

Bogsch Erik utódja Orbán Gábor lesz a Richter élén.