Róka sütteti magát a vénasszonyok nyarának napsugaraiban a II. kerületi társasház teraszán

 

Az utolsó erősebb napsugarakat élvező rókát kapott lencsevégre egyik olvasónk ma napközben egy II. kerület Szeréna úti, tehát nem erdős területen lévő társasház teraszán. A probléma az a vadállat jelenlétével, hogy hiába kergeti el az állatot a 9 hetes kisgyerekkel otthon lévő kismama, az jó ideje visszatér a kertbe. Olvasónk azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és fölkeresett minden hivatalt.

A telefonálgatásnak az lett az eredménye, hogy az illetékesek megüzenték: senkinek nem feladata a rókamentesítés, mert az állatot annak kell befogni, akinek az ingatlanán ólálkodik, vagyis a legegyszerűbb, ha önköltségen fölállíttat egy rókacsapdát és elszállíttatja az állatot.

roka

A kismama másfél hete kereste a különböző hivatalokat, de mindenhol azt a választ kapta, hogy a másik hivatalt, hatóságot vagy szervet keresse. Így hívta a rendőröket, az önkormányzatot, a katasztrófavédelmet, a közterület-felügyeletet, de mindenhol máshová küldték. A helyi illetékességű vadásztársaság például Gödöllőre irányította a rókamentesítést kérő olvasónkat.

Végül az önkormányzatnál azt tanácsolták neki, egyszerűen kergesse el a vadállatot. Mikor jelezte, hogy ezt több alkalommal is megtette, de a róka mindig visszatér, akkor egy állatorvos azt javasolta neki, vásároljon önköltségen egy rókacsapdát, tegyen bele csirkelábakat, és majd ő is kiszáll a helyszínre, ha a róka végül besétál a csapdába. Az illetékes azt azért hozzátette, hogy a csapda jó eséllyel a nyestet és a macskát is befogja.

Így most egy magáncégtől, önköltségen rendelt csapda várja a Szeréna út életet felbolygató rókát, hogy az állatot élve és fájdalommentesen befogva végre elszállíthassák onnan.

roka2

A képen is látható róka a legutóbbi, sokadik elzavarást követően egyelőre még nem tért vissza, jelenleg olvasóink arra várnak, hogy belesétáljon a csapdába és visszaszállítsák az erdőbe.