Korrupciós bűncselekménnyel gyanúsítanak egy tompai határrendészt

 

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya egy Tompán szolgáló határrendész ellen - erősítette meg az MTI információját a főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön.

Kovács Katalin tájékoztatása szerint az ügyben szerdán “kiterjedt nyomozati cselekmények történtek, kényszerintézkedések végrehajtására került sor”.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tompai határrendészeti kirendeltségén szolgálatot teljesítő tiszthelyettest gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és az ügyészség indítványozza az előzetes letartóztatását – közölte a helyettes szóvivő, aki a nyomozás érdekeire hivatkozva több információt nem közölt.

A baon.hu Bács-Kiskun megyei hírportál csütörtökön számolt be az őrizetbe vételről. A lap arról írt, hogy a korrupt határrendészt a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelentette fel, miután hónapokon keresztül titkosszolgálati eszközökkel gyűjtöttek ellene bizonyítékokat.

A portál beszámolója szerint az őrizetbe vett rendőr szerda este 7 óra körül még egyenruhában volt, amikor megbilincselve, vezetőszíjon a készenléti rendőrök a kiskunhalasi lakásához vitték, amelyet már kora délelőtt megszálltak a nyomozók és a bűnügyi technikusok. A gyanúsítottat fél óra elteltével már civil öltözetben vezették vissza a rendőrségi gépkocsihoz, ahonnan egyenesen a rendőrség fogdájára vitték.