Elfelejtették jelenteni a halálát, ezért kapott konzultációs kérdőívet

 

Egy negyven évvel ezelőtt meghalt magyar állampolgár is kapott a napokban nemzeti konzultációs ívet. A hatóságok javították a kommunista rendszer adminisztrációjának hibáját.

A napokban hírek jelentek meg a nyilvánosságban arról, hogy egy olyan állampolgár is kapott nemzeti konzultációs kérdőívet, aki negyven évvel ezelőtt meghalt – írja az origo.hu. A portál hatósági forrásból úgy értesült, hogy egy 1977-ben meghalt emberről van szó.

Az illetékes szervet a halál tényéről az anyakönyvvezető feladata lett volna értesíteni, azonban ezt a tényt a szocialista rendszer hivatalnoka nem jelentette le.

Ez a bürokratikus hiba odavezetett, hogy az érintett ember nevére azóta vélhetően minden hivatalos értesítőt és egyéb iratot kiküldtek. Hatósági forrásaink úgy fogalmaztak, hogy a kommunista államigazgatás hibáiért a mai államigazgatás nem tud felelősséget vállalni, ugyanakkor a hatóságok az esetről való tudomásszerzést követően azonnal megtették a szükséges lépéseket, hogy az évtizedes adminisztratív hibát rendezzék.