Bicikli és irodalom

 

A legjobb program két keréken haladni és közben meg-megállni azokon a helyszíneken, amelyeknek kitüntetett szerepe volt Arany János életében.

Szombaton az Aranykerékpár elnevezésű, rendhagyó városi sétára hívja a kultúra kedvelőit a Petőfi Irodalmi Múzeum. Ezúttal kerékpárra pattanva lehet végiglátogatni azokat a budapesti helyszíneket, amelyeknek kitüntetett szerepe volt Arany János életében.

Október 14-én 10 órától talán szokatlan módon a mozgásé lesz a főszerep, hiszen egy különleges városi sétára invitálja az irodalomkedvelő kerékpárosokat a Petőfi Irodalmi Múzeum. A tematikus kirándulás végig vezeti a résztvevőket Arany János élete utolsó szakaszának legfontosabb helyszínein. Minden megálló érdekességeket is tartogat, ugyanis a hozzákapcsolódó vers- és levélrészletekkel is megismerkedhetünk.

A Tweed Run Budapest baráti társaság múltidéző kerékpáros felvonulásának résztvevői a belvárosi Kálvin téren 2017. október 7-én. MTI Fotó: Balázs Attila

Képünk illusztráció – a A Tweed Run Budapest baráti társaság múltidéző kerékpáros felvonulásán készült a belvárosi Kálvin téren 2017. október 7-én.  (MTI Fotó: Balázs Attila)

A találkozási pont a múzeum előtt lesz, majd a Fővám téren keresztül haladnak a biciklisták a pesti rakparton át a Magyar Tudományos Akadémia épületéig, ahonnan a Jászai Mari téren keresztül jutnak el a túra utolsó állomásához, a Margitszigetre, Arany János kedves fájához.

Fontos, hogy mindenki saját biciklivel érkezzen, a jegyeket pedig érdemes minél hamarabb megváltani, mert az Arany-emlékév keretében megvalósuló kerékpártúrán a lehetséges résztvevők száma limitált.

 

Esemény: Aranykerékpár biciklis séta
Időpont: 2017. október 14., 10 óra, (esőnap október 15., 13 óra)
Találkozási pont: Petőfi Irodalmi Múzeum