Ikrekkel bővült a debreceni tigriscsalád

 

Az ikrek augusztus 25-én, az Állatkertek éjszakájának reggelén láttak napvilágot. Mától a látogatók is megfigyelhetik őket. A debreceni intézmény várja a névjavaslatokat is.

Mint ismert, a Debreceni Állatkert első kistigrise április 21-én született. Anyjának, a tapasztalatlan Rózának azonban nem volt teje, ezért a gondozók Dáriuszt kézből nevelték, különösen ügyelve rá, hogy kettejük kapcsolata ne szakadjon meg – írja közleményében az intézmény.

Az anyai ösztönök megerősödésével a visszaivarzó nőstény az Állatkertek éjszakájának reggelén, augusztus 25-én immár odaadó és gondos anyaként két életerős kölyökkel ajándékozta meg Debrecent.


Bemutatták a debreceni állatkert új szibériaitigris-kölykeit

A világon csupán mintegy 3600 tigris él, ebből 1831 állatkertekben és vadasparkokban. Európában évente 10-15 szibériai tigris születik.

A közlemény szerint a héthetes kölykökkel 300 egyed fölé nőtt az európai szibériaitigris -állomány, amelyből a debreceni intézmény mostantól 5 tigrissel segíti az Európai Fajmegmentő Programot (EAZA EEP).

Az életerős nőstény és hím kölyköt keddtől a nagyközönség is láthatja majd minden nap a Tigriskifutóban.

A jó étvágyú, játékos csöppségeknek még keresik a legtalálóbb neveket. A névjavaslatokat e-mailben és Facebookon is várják.