Brüsszeli kettős mérce és "kivándorlás" a londoni City-ből

 

A szerbek szerint Brüsszel kettős mércét alkalmaz Katalónia és Koszovó esetében, közben pedig több nagy pénzintézet is bejelentette, hogy elköltözik Londonból - az Európai Idők összefoglalója a múlt hét eseményeiből.

Nem okozott nagy örömet eddig az október a szerb politikának: a katalán népszavazás utózöngéi miatt ugyanis a szerb vezetés kettős mércét emleget Brüsszellel kapcsolatban. Az nem tetszik déli szomszédainknál, hogy amíg a katalán függetlenségi népszavazást jogszerűtlennek minősítették az Unió fővárosában, addig a független Koszovót minden népszavazás nélkül ismerték el Brüsszelben, sőt, eddig 22 uniós tagállam külön-külön is. A teljes cikket itt olvashatja.

Élet a brexit után. Több nagy pénzintézet is bejelentette, hogy elköltözik Londonból. Frankfurt lehet az egyik nyertes, oda költözhet a City, vagy annak egy része. De miként látják ezt a Londonban dolgozó vezető brit bankárok? A teljes cikket itt találja.

Az egész adást pedig itt hallgathatja meg:

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

euranet logo