Agydaganatot diagnosztizáltak A Grace klinika sztárjánál

 

Kate Walsh megrendítő őszinteséggel beszélt az őt ért traumáról.

Kate Walsh kálváriája 2015-ban kezdődött, amikor az NBC új sorozatát, a Bad Judge-t forgatta és a heti 80 órás forgatások olyannyira kimerítették, hogy megszámlálhatatlan kávé sem adott neki új lendületet. Ekkor eldöntötte változtat edzésprogramján és elhagyja az egészségtelen táplálkozását, de hetek múlva csak még gyengébbnek érezte magát.

Kate Walsh. Fotó: AFP

Kate Walsh. Fotó: AFP

A pilates tanára vette észre, hogy gyakorlatok közben folyton jobbra dől, majd a színésznő is érezte, hogy vezetés közben is folyamatosan jobbra tart, sőt, már gyakorta a mondatait sem tudta befejezni.

A Grace Klinika Dr. Addison Montgomery-jénél MRI-t végeztek, ekkor derült ki, hogy egy kisebb citrom méretű daganat van az agyában. Kate-nek meningiómája volt, mely az agyhártya sejtjeiből kialakuló daganat, amit három nappal a diagnózis felállítása után sikeresen el is távolítottak. A tumorról kiderült, hogy jóindulatú volt, az eltelt két év alatt pedig Walsh teljesen felépült és pont olyan keményen dolgozik, mint korábban.

A sorozatsztár azért osztotta meg betegségét most a nyilvánossággal, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres kivizsgálások fontosságára. Ezt teszi most a TV Doctors kampány keretében is, kollégáival, Patrick Dempsey-vel, Neil Patrick Harrisszel, mellyel az éves szűréseket szorgalmazzák.