Útlezárásokra számítson a Nemzeti Vágta miatt a hétvégén

 

Már készen áll a terep az év legnagyobb belvárosi születésnapi eseményére, az idén 10 éves Nemzeti Vágtára. A nagyvárosi zűrzavarnak két napon át nyoma sem lesz a Hősök tere és az Andrássy út környékén. Az autós forgalom helyét átveszik a vágtázó lovak, az elszánt lovasok, az édes sült illatok, a népzenei dallamok és a pördülő táncos szoknyák. Mától a környéken útlezárásokra kell számítani.

Szeptember 16-án, szombaton reggel kezdetét veszi a Kárpát-medence legnagyobb lovas fesztiváljának hétvégi programsorozata.

A 72 magyar település legjobb lovasainak megmérettetésén túl, OTP Bank Jótékonysági Sztárfutammal, az ország legnagyobb szabadtéri táncházával, huszártáborokkal, Tüzes Show-val és a Győri Ördöglovasok világcsúcs kísérletével is kecsegtet a Hősök tere és környéke.

Az autóval közlekedőknek útlezárásokra kell számítani: szeptember 20-ig megállási tilalom van érvényben az 56-sok terén, a Benczúr utcától a Damjanich utcáig. Péntek délután 6 órától hétfő hajnalig teljes útzár lép életbe az Andrássy út Bajza utca – Hősök tere közötti szakaszán, a Kós Károly sétányon, az Olof Palme sétányon illetve a Dózsa György út Városligeti fasor – Podmaniczky utca közötti szakaszán is.

A Duna Tv-n és az online Vágta Rádión a távolból is követhetjük az eseményeket.

Részletes program és további információk ezen az oldalon.