Újabb filmes lista dobogóján a legendás Lugosi Béla

 

Sean Bean kezdő a néhai magyar filmcsillaghoz képest.

Lugosi Bélát, a horrorfilmek egykori sztárját, akinek neve egybeforrott Drakula szerepével, a mai napig legendaként tartják számon Hollywoodban. A tengerentúli rajongói a Filmakadémiánál posztumusz életműdíjra is javasolták anno, sajnálatos módon azonban a tiszteletbeli Oscart a kialakult gyakorlat szerint csak élő filmes legendák kaphatnak.

Lugosi Béla Drakulaként. Fotó: Moviepix

Lugosi Béla Drakulaként. Fotó: Moviepix

A magyar származású színész meghatározó alakja volt a 30-as és 40-es években a filmiparnak, sorra kapta a szerepeket, mely karakterek a történet végére általában meghaltak a vásznon. A színész ebben ha csúcstartónak nem is számít, de igen rangos helyen szerepel, a Roulette Online “Színészek, akik mindenkinél többször haltnak meg a vásznon” listáján a dobogó harmadik fokára került.

 Christopher Lee. Fotó: AFP

Christopher Lee. Fotó: AFP

Az első helyen Christopher Lee szerepel, aki 60 alkalommal végezte holtan, őt követi John Hurt, aki 45 esetben hunyt el, majd következik Lugosi Béla 36 végzetes jelenetével.

A színésznőket jobban kíméli Hollywood, Charlize Theron 25 halála azért így is elég volt a 7. helyhez, Sigourney Weaver 13 tragikus sorsa a 15. helyre volt elég.

Cherlize Theron. Fotó: MTI/EPA

Cherlize Theron. Fotó: MTI/EPA

A teljes listát ide kattintva érhetik el.