Mintegy hetven migránst mentett ki a Frontex egyik hajója az Égei-tengeren

 

Mintegy 70 migránst mentett ki csütörtökön egy csónakból az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének (Frontex) egyik hajója az Égei-tengeren található görög sziget, Híosz közelében - jelentette közleményében a görög parti őrség.

A beszámoló szerint a migránsokat egy felfújható csónakból mentette ki a Frontex hajója a Törökországhoz közeli szigettől nem messze. Ugyanebben a térségben 49 migránst emeltek fel hajóikra szerda délután a görög parti őrség emberei.

Az elmúlt napban 209 személyt mentettek ki négy művelettel Híosz, Leszbosz és Számosz szigetek környékén. Az égei-tengeri útvonalon érkező migránsok az említett szigeteken lépnek be általában az Európai Unió területére.

Az elmúlt időszakban megnőtt a szigetre érkezők száma. E hét első felében több mint hétszáz migráns érkezését jegyezték fel e három görög szigeten.

Az érkezők megnövekedett számának következtében a szigeteken található menekülttáborok kezdenek túlzsúfolttá válni. Leszboszon például több mint 6000 migráns tartózkodik jelenleg befogadótáborokban, ami több mint kétszerese az ottani menekültszállások befogadóképességének.