Befejeződtek a mentési munkálatok Vépen

 

Egy gázolajat szállító vasúti tartálykocsik siklottak ki szerda kora este - közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Befejezték a tartályokban maradt gázolaj átfejtését az ép vasúti kocsikba a vépi vasútállomáson, ahol korábban öt darab, egyenként 95 ezer literes tartálykocsi hagyta el a vasúti síneket. Két kocsi felborult, három pedig megdőlt a baleset során. A műszaki mentést jelentős erőkkel kezdték meg a szombathelyi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók, együttműködve az érintett vasúttársaság szakembereivel.

Munkájukat a helyi önkéntes tűzoltók segítették. Két, erőteljesen sérült kocsiból nagyobb mennyiségű gázolaj került a szabadba, a kevésbé rongálódott kocsikból a szivárgást még a tegnap esti órákban sikerült megszüntetni. Az éjjeli órákban a helyszínre érkezett szivattyúkkal megkezdték a tartályokban maradt gázolaj átfejtését ép vasúti kocsikba, miközben az esővíz-gyűjtő aknába folyt gázolaj begyűjtését is megkezdték a tűzoltók, illetve a vasúti vegyi felderítők.

A baleset miatt lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az esetről készült videó alább megtekinthető.