Felszámolási eljárás indul, ha nem fizet Czeglédy a diákoknak

 

Továbbra sem kapta meg elmaradt bérét az a csaknem ezer diák, akik az MSZP-s Czeglédy Csabához köthető munkaerő-közvetítő cégen keresztül vállaltak munkát. Képviseletüket a DiákÉSZ vállalta fel - hangzott el az M1 Híradójában.

Czeglédy Csaba még júniusban került előzetes letartóztatásba. A gyanú szerint egy bűnszervezet tagjaként három milliárd forint adót csalt el.

Egy megkérdezett diáklány is elmondta, több éve tagja már az iskolaszövetségnek, ahol mindig is késtek a fizetések, de a májusi bért több társával együtt, azóta sem kapták meg.

A pórul járt diákokat képviselő szövetkezet elnöke szerint a szocialista politikus azt ígérte, hogy mostanra megkapják a diákok a fizetésüket. Ez azonban a mai napig nem történt meg. Most felszólították Czeglédy Csabát, hogy ha a következő egy hétben sem rendezi a diákok bérét, akkor felszámolási eljárást indítanak.

Eközben a baloldal továbbra is teljes mellszéllességgel kiáll Czeglédy Csaba mellett.

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta, felmerül a gyanúja annak, hogy a Czeglédy Csaba által költségvetési csalással megszerzett csaknem 3,5 milliárd forint jelentős része az MSZP és a DK pártkasszájába kerülhetett. A képviselő emlékeztetett: Czeglédy Csaba a mai napig ellátja Gyurcsány Ferenc és Botka László jogi képviseletét.