Kumin: Soros nem csak egy milliárdos a sok közül

 

A magyar származású pénzügyi mogul meglehetősen ismert figura az Egyesült Államokban a közéleti szerepvállalásának köszönhetően, mondta Magyarország New York-i főkonzulja a hírportálnak adott interjújában.

Kumin Ferenc téves érzékelésnek tartja, hogy Soros Györgyöt ne látnák az amerikaiak kellő élességgel. Komoly szereplő, és már a vagyona mérete miatt is rajta van a térképen, kétszámjegyű milliárdos vagyonokból Amerikában sincs sok – fogalmazott a főkonzul a Mandiner kérdésére válaszolva.

A magyar diplomatát több amerikai zsidó szervezet vezetője is arról tájékoztatta, hogy Soros György elsősorban olyan civil mozgalmakat támogat, amelyek Izraellel szemben kritikusak. Részben ezért több olyan prominens is van, aki a nyilvánosság előtt is kritizálja Soros György tevékenységét.

Rachel Ehrenfeld, az American Center for Democracy igazgatója hosszú évek óta nagyon kritikusan szemléli Soros és szervezetei működését. Egyik speciális területe a drogliberalizáció, amit gyakran és élesen kritizál. Jellemző az elszántságára, hogy olyan jogszabály-módosítást eszközölt ki New York államban, amely jobban védi a tényfeltáró újságírást a rágalmazási perektől.

Ezt a törvényt azóta is „Rachel törvényének” hívják. Rachel a plakátkampány ügyében is megvédte a magyar kormányt, mondván, felejtse el mindenki, hogy ez antiszemita kampány lenne.

A teljes interjú ide kattintva érheti el.