Katinka jótékonysági akcióba kezdett koraszülött gyermekek javára

 

Hosszú Katinka felajánlott a MOL-csoport számára egy, az aláírásával díszített, válogatott úszósapkát. Az egyik közösségi oldalon ez a bejegyzés indította el azt a jótékonysági akciót, mely arró szólt, hogy ha a lájkok száma eléri a 25 ezret, akkor a MOL-csoport 3 millió forinttal támogatja a Gézengúz Alapítványt.

A kezdeményezés elérte célját, ugyanis a háromszoros olimpiai bajnok úszó, valamint Szollár Domokos a MOL kommunikációs vezetője átadta az adományt az intézménynek.

Hosszú Katinka körbejárta az intézményt és maga is megismerkedett az alapítvány terápiás módszereivel, melyek a 3 millió forintnak köszönhetően még több gyerekhez eljuthatnak. Schultheisz Judit a Gézengúz Alapítvány orvosigazgatója rendkívül nagyra értékelte a támogatást.

Katinka a számára négy érmet, közte két aranyat hozó budapesti világbajnokság után sem akar pihenni. Hiszen a klasszis úszó már a 2020-as tokiói olimpiára készül.

Hosszú Katinka legközelebb szeptember végén a hongkongi világkupán áll rajtkőre, majd decemberben a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon zárja az évet.