Gyurcsány kikotyogta, hogy működött a korrupció kormányzása alatt

 

A volt kormányfő egy tegnapi rendezvényen arról beszélt, hogy a mai helyzettel ellentétben "korábban az volt a politikai korrupció csúcsa", hogy visszakértek a beruházásokból 20 százalékot. A Fidesz választ vár, hogy milyen korábbi ügyekről tud Gyurcsány Ferenc, és jutott-e a "lopott" pénzből az MSZP kasszájába.

Korábban az volt a politikai korrupció csúcsa, hogy a beruházásokból visszakértek 20 százalékot -erről beszélt Gyurcsány Ferenc egy dunaújvárosi fórumon. A beszéd után több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy Gyurcsány Ferenc elszólta magát és bevallotta, hogyan működött a korrupció kormányzása alatt.

Később egy közleményben már arról ír a DK, hogy Gyurcsány Ferenc nem saját ügyeiről beszélt, hanem Debrecen volt polgármesterére, Kósa Lajosra gondolt.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc Dunaújvárosban konkrét bejelentést tett. Ezért választ várnak a volt miniszterelnöktől, hogy kormányzása idején kik kértek vissza húsz százalékot a beruházásokból. Puskás Imre azt a kérdést is felvetette, hogy ezen mondatai után Gyurcsány Ferenc mikor tesz feljelentést a 2010 előtti kormányzati korrupció működéséről.

„Jobb ha nem tudjuk honnan vándorolt pénz az MSZP kasszájába”  - saját elnöksége idejéről tett ilyen kijelentést Gyurcsány Ferenc 2013-ban, igaz akkor már a DK elnöke volt.

Az elhíresült 2006-os őszödi beszédében pedig Gyurcsány Ferenc egyenesen bevallotta, hogy a szocialisták politikája – kormányzása idején – hazugságokra épült.