Czeglédy Csaba megint átverte a diákokat

 

Jelenleg 120 diák vár még mindig a fizetésére, és napról-napra többen jelentkeznek a DiákÉSZ-nél, miután a szövetség ingyenes jogsegély keretében felvállalta az előzetes letartóztatásban lévő, milliárdos költségvetési csalással vádolt szocialista politikus, Czeglédy Csaba cége által megkárosított diákok pénzügyi követeléseinek behajtását.

“Több okból is égető szükség van erre az intézkedésre. Egyrészt, fontos, hogy a piaci bizalmat megtartsuk az iskolaszövetkezetek irányba, másrészt a diákok sem várhatnak örökre a pénzükre” – ezt már Fiák István, a DiákÉSZ elnöke mondta a Hirado.hu-nak.

Czeglédy Csaba augusztus elején kereste fel a szövetkezetet azzal, hogy kifizetné a diákokat és letétbe helyezné a szükséges összeget, amennyiben a DiákÉSZ listázza a károsult fiatalokat, és válaszban elküldi az ehhez szükséges dokumentumokat. A szövetkezet a megbeszéltekhez híven szeptember 1-jén elküldte a dokumentumokat és a diákok nevét, azonban végül abban egyeztek meg a szocialista politikussal, hogy Czeglédy engedményezéssel fog fizetni, azaz megvásárolja az érintett iskolaszövetkezetekkel szembeni díjköveteléseket.

“Aggódunk, mert itt van szeptember közepe, és a hónap eleje nem hallottunk Czeglédy Csaba felől, illetve a diákok sem kapták meg a pénzüket. Nagyon úgy tűnik, hogy a diákokat másodszor is átverték” – részletezte Fiák István.

Ez azt jelenti konkrétan, hogy szeptember eleje óta sem a kifizetés, sem szerződés aláírása nem történt meg. Közben a diákok egyre türelmetlenebbek.

“Minden nap beszélek olyan diákkal, aki nem kapott fizetést, és úgy tűnik, kezdik elveszíteni a reményt. Azt mondják, nem értik, hogy nem telik a fizetésükre, amikor Czeglédy Csabának telik luxusautóra, és osztrák bankokban rejtegeti az aranytömbjeit” – ecsetelte az elnök.

diákmunkacég

Fiák István hozzátette, amennyiben a szocialista politikus nem jelentkezik újra, az érintett iskolaszövetkezetek ellen felszámolási eljárást kezdeményeznek, és ha a bíróság úgy ítéli majd, a felszámolók fel tudnak majd lépni az érintett iskolaszövetkezetek nevében a Humán Operátorral szemben.

“Hihetetlen! Czeglédy úrnak két hete volt arra, hogy valamit csináljon, hogy megoldódjon a helyzet, de nem küldött válaszlevelet. Mi megírtuk neki a megoldást, a neveket, az összegeket, a szerződéseket, és nem történik semmi!” – fakadt ki Fiák István.

Amint az ismeretes, Czeglédy Csabát június 15-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután ellene és társai ellen költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak a NAV Csongrád megyei igazgatóságának pénzügyi nyomozói. A gyanú szerint a bűncselekmények következtében az állami költségvetést több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrány érte. Az eljárás során már több mint tíz embert előzetes letartóztatásba helyeztek.