Bocsánatkérést várnak Hadházy Ákostól

 

Hadházy Ákos múlt héten bírálta egy koraszülött családokat segítő alapítvány működését, majd egy fórumon - több résztvevő szerint - kiskutyákhoz és tejeszacskóhoz hasonlította a koraszülött gyerekeket. Hadházy Ákos szerint ő nem mondott ilyet.

Dani életvidám és egészséges kisfiú. Koraszülöttként jött a világra. Szülei azt mondják: nagyon sok segítséget kaptak, így a kicsi komplikáció nélkül átvészelte a kritikus heteket. Éppen ezért különösen érzékenyen érintette őket az LMP társelnökének megjegyzései.

Hadházy Ákos múlt héten azzal vádolta meg a Korábban Érkeztem Alapítványt, hogy alaptalanul nyert el uniós támogatásokat, a pénzeket pedig túlárazott kiadásokra fordította. Az ezzel kapcsolatban összehívott egyeztetésen pedig – méreteik miatt – kiskutyákhoz és tejeszacskóhoz hasonlította a koraszülötteket.

Három nappal később Hadházy Ákos már azt állította, hogy nem hasonlította kiskutyákhoz a koraszülött gyerekeket, akkor már élőlényként definiálta őket.

Hadházy Ákosnak egyébként nem a kiskutyás volt az egyetlen hasonlata, ami felháborította az érintetteket. Azzal is megsértette a szülőket, amikor tejeszacskóhoz hasonlította a koraszülötteket.

Szerdán Scmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese kiállt párttársa mellett. Az LMP-ből nem csak Hadházy Ákos, hanem Scmuck Erzsébet is úgy gondolja, hogy nincs miért bocsánatot kérnie a párt társelnökének.