Az ellenzék is készülődik az őszi ülésszakra

 

Az Országgyűlésben frakciókkal rendelkező ellenzéki pártok vidéki helyszíneken gyűlnek össze a törvényhozási szezon kezdete előtt, írja a Magyar Idők.

Az MSZP frakciója szerdától két napon át Hajdúszoboszlón ülésezik. A konzervatív napilap információi szerint a tanácskozásokon első­sorban az őszre várható törvényalkotási menetrend, illetve a szocialisták által favorizált kampánytémák lesznek a középpontban. A Magyar Idők úgy értesült, hogy a párt miniszterelnök-jelöltjének, Botka Lászlónak az eddigi tevékenységét is értékelni fogják.

A Jobbik szintén szerdától kezdi meg háromnapos kihelyezett frakcióülését Siófokon. A zárt körű rendezvény a korábbiakhoz hasonlóan Vona Gábor pártelnök helyzetértékelésével kezdődik. A kampányra való felkészülés, valamint a Jobbik bér­uniós kezdeményezése mellett várhatóan előkerülnek a párt új holdudvarát adó értelmisé­giek is.

Az LMP frakciója pénteken és szombaton tart kihelyezett frakcióülést  Zalaegerszegen. A párt szóvivője, Kanász-Nagy Máté korábban úgy nyilatkozott a sajtóban, hogy a fő témák között szerepelni fog az LMP orosz-, illetve az atomfüggőség elleni stratégiája, illetve az ország „putyinizálódásának” megakadályozása.

A nagyobbik kormánypárt, a Fidesz frakcióülése szintén szerdán kezdődik Velencén, ahol a migráció és a népesedéspolitika mellett személyi kérdésekben is döntés születhet majd.