Az anyjára gyújtotta a lakást

 

A hajdú-bihar megyei rendőrség egy fiatal férfit keres, aki a gyanú szerint megpróbálta saját édesanyját felgyújtani a kora reggeli órákban. Tettének oka eddig ismeretlen.

A hajdú-bihari rendőrség az alább képen látható férfit körözik a bűntett elkövetése miatt.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A férfi a jelenlegi információk szerint szerdán kora reggel bezárta édesanyját a lakásába, majd a folyosón ruhaneműket gyújtott meg és elment otthonról. A kiáramló füstre a szomszédok lettek figyelmesek, akik bejutva a lakásba kimentették onnét az idős hölgyet és értesítették a hatóságokat.A rendőrök még nem találták meg a fiatalembert, ezért a 30 éves Elek Lajossal szemben elfogatóparancs van érvényben.

A gyanúsított felkutatásához a lakosság segítségét kérik, aki annak tartózkodási helyével vagy magával a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik,  jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Kossuth utca 20. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, a 112-es központi segélyhívó számon. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.