VIDEÓ: A milliárdos magánszigetét is a földdel tette egyenlővé a hurrikán

 

Irigylésre méltó, ha az ember saját szigettel büszkélkedhet, ugyanakkor roppant kellemetlen, ha azt a földdel teszi egyenlővé egy természeti katasztrófa: az Irma nevű hurrikán Sir Richard Branson, a ma több mint 400 céget irányító Virgin Group multinacionális vállalat alapítójának otthonául szolgáló Neckert, a brit Virgin-szigetek egyikét is maga alá temette, óriási anyagi károkat okozva a milliárdosnak.

Bár a híres filantróp egyik síkképernyős televíziója csodával határos módon a falon maradt, a hurrikán kíméletlen pusztítást végzett a luxus ingatlan területén – a videón az is látszik, milyen volt a brit üzletember külön bejáratú kis paradicsoma teljes pompájában.

Míg a vihar a lemezüzlet-hálózaton (Virgin Records) túl saját telekommunikációs céggel (Virgin Mobile), sőt légitársasággal (Virgin Atlantic) is rendelkező milliárdos birodalmát tépázta, Branson és éppen aktuális vendégei az alagsorban kerestek menedéket, és mint azt a házigazda mondja: mind biztonságban voltak.

Egy átlagembernek természetesen egyetlen szigettulajdonossal sem könnyű azonosulnia, pláne akkor ha az illető – azaz esetünkben Sir Richard Branson – alig egy évtizede még egy tényleges űrhajózási vállalatot (Virgin Galactic) is alapított. Az még nem volt neki…