Rákbeteg gyerekek javára gyűjtött a magyar szépség

 

Szépségkirálynő-jelölt adományoz több százezer forint értékű felszerelést a Debreceni Gyermekhematológia-Onkológia Tanszék - tudta meg a hirado.hu. A portálunkhoz eljuttatott közlemény szerint Örvendi Cintia, aki a Magyarország Szépe 2017 nevű eseményen fellépett, még a tavasz folyamán egy sikeres gyűjtést szervezett, aminek eredményeképpen a debreceni onkológiai rendelésre járó kis betegek és szüleik körülményei javulnak.

Mint azt a szerkesztőségünkbe eljutott közleményben tudatták, a szépségversenyen induló Örvendi Cintia kezdeményezéséből idén május 23-án került sor jótékonysági divatbemutatóra Budapest egyik legexkluzívabb helyszínén, a Gerbeaud-ház teraszán.

A rendezvényen, ahol számos ismert énekes és előadó lépett fel, a Lucky Shephard Designer Store kollekcióit csodálhatta meg a közönség, akik az esemény során 337.150 Ft-ot adományoztak a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány javára.

Örvendi Cintia különböző ruhákban. Fotó: Magyarország Szépe 2017

Ez kiegészült a rendezvényt követő két hétben további két nagyobb felajánlással, így összesen 630.000 Ft-ot sikerült összegyűjtenie a kezdeményező Örvendi Cintának, és átadnia az alapítványnak, akik két gyermekágyat és két anya-pihenő széket vásároltak.

Nem csak a versenyen volt nagylelkű Cintia

Cintiának egyébként nem volt szokatlan az adományozó szerep, ugyanis mint azt tudni lehet róla,  egyszer már támogatta a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt néhány évvel ezelőtt.

Erről így vallott korábban: „A Magyarország Szépe Miss Charity alverseny keretében kellett egy általunk közel álló szervezetnek vagy személynek segítenünk. A debreceni székhelyű Leukémiás Gyermekekért Alapítványt választottam, két okból kifolyólag is.

Az egyik ok, hogy a gyermekek közel állnak hozzám, hisz Nádudvaron a családommal egy aerobik egyesületet működtetünk, ahol közel 40 gyermekkel foglalkozunk. Míg a másik ok, hogy már egyszer támogattam ezt az Alapítványt néhány évvel ezelőtt, így nem volt kérdés számomra, hogy most is nekik segítsek.” – fogalmazta meg indítékait.

Az adományozott felszerelés átadásra szeptember végén kerül sor, ahol jelen lesz többek között Prof. Dr. Kiss Csongor, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány elnöke, Hetey Attiláné, az alapítvány kuratóriumi tagja is, valamint Békés Annamária, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány főtámogatója.