Pár órával az új iPhone előtt a Samsung még gyorsan mondott egy nagyot

 

Még csak előrendelést lehet leadni a pár hete bejelentett Samsung Galaxy Note 8-asra, de a Samsung máris elképesztő bejelentést tett a jövő évi 9-esről. Ez nem pletyka, hanem hivatalos bejelentés.

Nyilván bármit megtenne az okospiacon egymással izomból harcoló két óriásvállalat, az Apple és a Samsung, hogy akár csak egy csipetnyi show-t is elcsenjen a másik elől.

Magyar idő szerint este 7-kor áll elő az Apple a várva várt új iPhone-nal, a tizedik évfordulós csodával, erre mit tesz a Samsung? Éppen ma sajtótájékoztatót hív össze Szöulban, hogy Koh Dong-jin, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője belengesse: a következő Note, a 9-es olyat tud majd, amit aztán senki sem.

Koh Dong-jin, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetőjének kezében a Note8 (Fotó: Reuters/ Brendan McDermid)

Koh Dong-jin, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője, kezében a Note8 (Fotó: Reuters/ Brendan McDermid)

2018-ban ugyanis a koreai óriás Galaxy Note-ja összehajlítható lesz.

Bár még néhány akadályt el kell hárítani – mondta Koh Dong-jin. – Ha meg tudjuk oldani a nehézségeinket, akkor jövőre tömegtermelésbe kerül a hajlítható mobil.

Még 2013-ban bemutatta a Samsung a Youm nevű, rugalmas kijelzőjét, s legalább két éve suttognak arról, hogy jönnek a hajlítható okostelefonok.

Koh semmilyen technikai részletet nem árult el, de egy füst alatt arról is beszélt, hogy a Samsung házi mesterséges intelligencia vezérlőn dolgozik a Harman gyártójával. A Stamford-i székhelyű céget tavaly vásárolták meg a hálózatra kapcsolt autók piacán tervezett piacszerzésük támogatására.

A mesterséges intelligenciát alkalmazó egységekkel például hangutasításra lehet állítani otthon, vagy irodákban a fűtést, légkondicionálást, intézni telefonálást, informálódni hasznos és haszontalan dolgokról és így tovább.

Az Amazon és a Google már rendelkeznek ilyen kütyükkel, az Apple Homepod idén jön.

Így végre talán lesz valami értelme a dél-koreai cég Bixby nevet viselő, hangutasításos, mesterséges intelligencia fejlesztéseinek. A Bixby-t külön vezérlőgombbal pakolták a kéretlen ajándékot többnyire értetlenül figyelő felhasználók Samsung mobiljaira.