Megtámadtak egy férfit, mert kereszt volt a nyakában

 

Megtámadtak egy fiatalembert Berlinben, aki nyakában egy keresztet viselt - jelentette kedden a Die Welt című német lap a hírportálján

A német főváros rendőrségének tájékoztatása szerint az áldozat egy 23 éves afganisztáni férfi, akire elmondása szerint hétfő este közterületen rátámadt két ismeretlen. Azt kérdezték tőle, hogy miért változtatta meg vallását, majd egyikük letépte a keresztet a nyakából és a földre hajította, ököllel többször az arcába ütött, és miután társa az áldozatot lefogta, késsel két helyen megvágta felsőtestét. A támadók ezután elmenekültek. Az áldozat kórházba került.

Szakértők szerint gyakori, hogy az ilyen támadások célpontjai muzulmán országból érkező bevándorlók, akik áttérnek a keresztény vallásra – írta a Die Welt. Hozzátették, hogy a támadás helyszínétől alig egy kilométerre fekszik egy mecset, amely a szélsőséges iszlamisták egyik legismertebb berlini találkozóhelye.

Az utóbbi hónapokban két hasonló támadás történt a városban.

Arról egyelőre nincsen kimutatás, hogy milyen gyakran ér erőszak embereket Németországban vagy Berlinben keresztény vallási jelkép viselése miatt. A berlini rendőrség szóvivője a Die Weltnek elmondta, hogy a nagy közérdeklődésre tekintettel az idén augusztustól külön statisztikát vezetnek az ilyen bűncselekményekről, így jövőre már lesznek részletes adatok.