Küldetés vagy példamutatás?

 

A “Reformáció arcai” portrévideó és kerekasztal-beszélgetés sorozat következő részében Szalóki Ági és Gryllus Dániel dalszerzőkkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők

A reformáció 500 éves jubileumának alkalmából a Reformáció Emlékbizottság egy több részes kisfilm- és kerekasztal-beszélgetés sorozatot indított, melynek harmadik alkalmán Szalóki Ági és Gryllus Dániel előadóművészek engednek betekintést a reformációhoz fűződő kapcsolatukba.

Mező Misivel és a Kodácsy-házaspárral folytatott beszélgetés után most két, nem csak ország-, hanem világszerte is ismert zenészt lát vendégül a “Reformáció arcai” programsorozat, ahol az előadóművészek a munkájuk mögötti hitvallásról és hitük megéléséről adnak át értékes gondolatokat.

Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa elmondta hogy a rendezvénysorozat célja, hogy megismertessék a fiatalabb generációval a reformáció értékeit és a mögöttük húzódó meggyőződést szakmájukban elismert, kiemelkedő személyiségek életútján keresztül.

Szalóki Ági a hazai nép- és világzenei szféra oszlopos tagja, az önkéntesség elkötelezett híve. Számos egyházi és szociális intézmény, alapítvány munkáját segíti, emellett többszörös Fonogram-díjas, Regionális Prima díjas, Liszt Ferenc-díjas előadóművész.

Szalóki Ági népdalénekes (Fotó: MTVA)

Szalóki Ági népdalénekes (Fotó: MTVA)

Gryllus Dániel neve sokak számára csenghet ismerősen a Kaláka együttes révén, mely immáron 48 éve kiemelkedő helyet foglal el a magyar kulturális zenei életben. A kereszténység visszatérő motívum műveikben. Gryllus Dániel és a Kaláka együttes megzenésített zsoltárait gyakran evangélikus istentiszteleteken is éneklik a hívők.

Gryllus Dániel, Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Gryllus Dániel, Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A „Reformáció arcai” harmadik rendezvényére 2017.09.19-én kerül sor 19 órai kezdettel a Premier Kultcaféban. Ezen az estén a meghívottakkal Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa fog beszélgetni, a moderátor pedig a Reformáció 500 egyik nagykövete, Bényi Ildikó lesz.

Az eseményről bővebb információk a www.reformacio2017.hu oldalon, illetve a Reformáció 2017 Facebook oldalán olvashatók.