Közelről lőtte fejbe a rendőrt a bőnyi gyilkos

 

Egyetértés alakult ki a három igazságügyi szakértő között.

Ismét befejeződött a nyomozás és már jövő héten kezdődik az iratismertetés a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében – tudta meg a Magyar Idők. Győrkös István védője még augusztusban indítványozta, hogy ütköztessék a szakértői véleményeket, melynek a Legfőbb Ügyészség helyt adott, mondván, jobb a nyomozati szakaszban ezen túllenni.

Nem lehetett baleset

Ennek eredménye, hogy „közös nevezőre jutott egymástól függetlenül a három igazságügyi szakértő abban a kérdésben, hogy a tettes 60-70 centiméter távolságból lőtte fejbe a Nemzeti Nyomozó Iroda főnyomozóját, Pálvölgyi Pétert”. A lap azt írja: az is egyértelmű a szakértők szerint, hogy nem történt baleset, míg a gyanúsított és védője ennek ellenkezőjét állítja.

„Amennyiben nem jön közbe újabb nyomozati cselekmény (…) még szeptemberben sor kerülhet a vádemelésre a hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettével, illetve lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaéléssel gyanúsított Győrkös István ellen – várhatóan ezek a bűncselekmények szerepelnek majd a vádiratban is.”