Illegális pajtaszafari bukott meg Amerikában

 

Hét tigrist, hat oroszlánt és egy leopárdot találtak egy arkansasi pajtában - közölte az állam vad- és halvédelmi bizottsága, mely vizsgálatot indított az ügyben.

Randy Zellers szóvivő elmondta, hogy a nagymacskákat szombaton fedezték fel Poinsett megyében, ahol a tulajdonos ketrecekben tartotta őket. A helyi seriffet egy névtelen telefonáló értesítette, aki ezután indult embereivel a helyszínre, ahol az egzotikus vadakat jó egészségben, gazdájuk társaságában találták meg.

A hetedik fényképezett - képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Hou Hvi Jang)

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Hou Hvi Jang)

A szóvivő elmondása szerint az angol tulajdonos addig akarja őrizni a vadakat, amíg Németországba nem repülhetnek. A férfi nem értesítette a hatóságokat, hogy ideiglenesen tigriseket, oroszlánokat és leopárdot akar tartani Arkansas területén. Az állam törvényei alapján ehhez előzetes írásos engedélyre van szükség.

A hatóság még vizsgálódik a ragadozók eredete ügyében, eddig senkit sem tartóztattak le. A vad- és halvédelmi bizottság szakemberei a helyszínen maradnak, hogy vigyázzanak az állatokra, mert “a legfontosabb a megye lakosainak biztonsága”.