Idén is startol a Nemzeti Vágta

 

Megkezdődtek a hétvégi Nemzeti Vágta előkészületei. Ez lesz a tizedik rendezvény, emiatt is érdemes lesz megnézni a programokat.

A Nemzeti Vágta, amely a legnagyobb hatású magyar lovas rendezvénnyé nőtte ki magát, segít többek között abban is, hogy a magyar lovas nemzet maradjon. Idén a korábbi évekkel ellentétben nem történelmi személyiség előtt tiszteleg a verseny, hanem a zenét és táncot ötvöző verbunkos műfajának állít emléket.

Meskó Zsolt, a vágta főrendezője elmondta, hogy szombat este a Hősök terén az Ország Táncháza eleveníti fel a verbunkost, majd a világon elsőként 100 lovas huszár részvételével mutatják be az úgynevezett karusszel alapgyakorlatot. Ezt szombat este sötétedés után fáklyákkal hajtják végre, majd megismétlik vasárnap napközben is. A hétvége során különleges produkciót adnak elő például a győri trükklovasok, a jubileumi rendezvényen többek között pusztai tízest is láthat a közönség.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is lesz kishuszár vágta, fogat vágta, nemzetközi vágta és jótékonysági sztárfutam is.