Ide folyhattak a titkos szocialista pártpénzek

 

A pestisracok.hu szerint a DK a választásokra aktivizálni kívánja a svájci „adóoptimalizáló” céget.

„Lobbipénzeket, titokzatos párttámogatásokat és MSZP-s potentátok energetikai ügyleteiből befolyt nyereségét ‘nyelhette el’ 2011 előtt az a svájci-angol ’offshore’ cég, amelynek többségi tulajdonosa 2016 januárja óta Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő testvére. A PestiSrácok.hu forrásai szerint alappal feltételezhető, hogy Oláh Alekszandr László csupán stróman, és rajta keresztül valójában politikus bátyja irányíthatja a társaságot, aki nem mellékesen Gyurcsány Ferenc hűséges embere. Azé a Gyurcsány Ferencé, aki 2013-ban arról beszélt, ’jobb, ha nem tudjuk’, milyen forrásokból érkezett a pénz a szocialista párthoz…” – kezdi cikkét a portál.

A Cheeragon Ltd.

„A Cheeragon Ltd.-t 2008-ban hozták létre adóoptimalizálásban utazó svájci ‘szakemberek’. (…) A cég igazgatóját akkoriban Valentik Csabának hívták” – írják. A portál ezek után a Heti válasz két cikkére hivatkozva bemutatja a Valentik által Svájcban működtetett vállalatcsoportot, melynek szolgáltatásait bal- és jobboldali kötődésű „üzletemberek” is előszeretettel igénybe veszik.

Forrás: pestisracok.hu

Forrás: pestisracok.hu

Felhívják rá a figyelmet, hogy a Fidesz 2010-es hatalomra jutása után a Cheeragon „kihűlt”. „Majd tavaly januárban Oláh Lajos testvérének nevére került, ő aktivizálta a társaságot” – írják.

Újra szükség lehet a pénzek „eltűntetésére”

„Forrásaink fölvetették annak lehetőségét, hogy a Cheeragon Ltd.-hez kerülhettek a Gyurcsány-éra idején nyélbe ütött gazdasági lobbitevékenységek bevételei. Tehát egyfajta fedőcégről lehet szó. Most pedig, a választás közeledtével újra szükség van a cégre, amely alkalmas lehet a Gyurcsány által említett, ’jobb, ha nem tudjuk’ milyen forrásból érkező titokzatos ’támogatások’, innen-onnan befolyt bevételek ‘eltüntetésére’. (…) Forrásaink szerint az sem kizárt, hogy a cég 2008-2010 közötti ügyleteihez az MSZP pártpénztárnokának, az offshore-ügyletekben is otthonosan mozgó Puch Lászlónak is van némi köze.”

„Ha hazudni akar, akkor nyugodtan leírhatja, hogy pártfinanszírozásokhoz volt köze” – fogalmazott a DK-s országgyűlési képviselő, Oláh Lajos a portál céget érintő kérdéseire, kijelentve: nem volt soha kapcsolata a Cheeragonnal.